{ "title": "Geniz Eti Horlama", "image": "https://www.geniz.gen.tr/images/geniz-eti-horlama.jpg", "date": "20.01.2024 07:15:11", "author": "Fatma Yücel", "article": [ { "article": "Geniz Eti Horlama, Geniz eti vücudumuzun savunma mekanizmalarından olan lenfoid sistemine ait bir organdır. Geniz boşluğu, burnumuzun arka kısmında yer almaktadır. Burun boşluğundan geçen hava geniz boşluğuna ulaşır. Genizden geçen hava aşağıya, boğaza, oradan da gırtlağa ve nefes borusuna ulaşır. Geniz eti girintili, çıkıntılı bir yapıya sahiptir.

Geniz Eti Horlama Neden Olur?

Geniz eti insanın genetik yapısından kaynaklı olabilir. Sık sık geçirilen hastalıklar da nedenlerden biridir. Aşırı büyüyen geniz etinin sebep olduğu etki burundan gelen havanın yolunu tıkamaktır. Bu duruma maruz kalan kimse özellikle uyurken ağzı açık bir şekilde uyur. Nefes alıp verirken ağız hep açıktır. Uyku esnasında kasların gevşemesiyle hava geçiş alanı daralır. Geçen hava gevşek dokularda titreşim oluşturur. Bu durum da horlamaya neden olur. Aynı zamanda aşırı kilo horlama sebeplerinden biridir.

Geniz Eti Horlamanın Neden Olduğu Hastalıklar
Geniz Eti Horlama Tedavisi Nasıl Yapılır?

Burna kortizonlu sprey kullanılabilir. Bu ilaçların geniz etinin hacmini küçülttüğüne dair kanıt olmasa da bazı çalışmalar yararlı sonuç bildirmişlerdir. Kesin çözüm yolu ise geniz etinin alınmasıdır. Cerrahi müdahalede uygulanır ve genel anestezi yapılarak ameliyat olunur. Beklenmedik bir olumsuzluk olmadığı taktirde hasta ertesi gün taburcu edilir. Ameliyat sonrasında horlama durumu yeniden tekrarlayabilir. Bu durumla nadir olarak karşılaşılsa da tekrarlama durumu vardır. Fakat geniz eti alındığı için bununla bir alakası yoktur. Geniz etine eşlik eden bazı hastalıkların ameliyat öncesinde hekim tarafından belirlenmesi gerekir. Genelde burun tıkanıklığı ve alerjik nezle, geniz eti ameliyatından sonra horlamayı devam ettiren hastalıkların başında gelir. Alerjik nezle dışında, geniz eti horlama ameliyatından sonra belirtilerin sürmesine neden olabilecek diğer durumlar ise burunda kemik eğriliği, tümörler, burun içi anatomik bozuklukları. Bu durumların çoğunda sorun endoskopik muayene ile belirleniyor, gereken tedavi ve belirli öneriler yapılarak önlemler alınabiliyor.
" } ] }