{ "title": "Geniz Eti Ameliyatı", "image": "https://www.geniz.gen.tr/images/geniz-eti-ameliyati.jpg", "date": "19.01.2024 05:41:24", "author": "Zeynep Güneş", "article": [ { "article": "Geniz eti ameliyatı: Geniz eti burunda yer alan bir dokudur. Bademciklere benzer ve bademcikler gibi göre yapar. Ancak geniz eti bademcikler gibi bakmakla görülmez. Ancak birkaç belirtisinden birini gösterdiğinde anlaşılır. Geniz etinin yeri tam olarak burun ve boğaz arasındadır. Geniz eti üzüm salkımına benzer ve büyüktür. Geniz eti burundaki bakterileri yok etmeye yarayan bir çeşit hücreleri üretirler.

Geniz etinin büyüdüğünü gösteren belirtileri nelerdir?
Eğer bu şikâyetlerden birisi bile varsa hemen doktora başvurulmalıdır. Geniz eti büyümesi ve iltihaplanması ciddi bir rahatsızlıktır. Bu yüzden beklemeden doktora gidilmelidir. Doktor geniz etini ilk önce antibiyotik ilaç tedavisi ile tedaviye etmeye çalışır. Eğer ilaç tedavisi işe yaramazsa ameliyata karar verilir.

Geniz eti ameliyatı için belirtileri nelerdir?
Geniz eti ameliyatı sırasında olacaklar
Her ameliyat gibi geniz eti ameliyatının da riskleri vardır. Lokal anestezinin de genel anestezinin de hasta için riskleri vardır. Geniz eti ameliyatlarındaki en büyük risk anestezi değil kanamalardır. Bazı hastalarda kanama çok ciddi boyutlara ulaşabilir. Geniz eti ameliyatlarında hastada ağrı çok olur. Geniz eti ameliyatından sonraki üç dört gün sıcak şeyler tüketilmemelidir. Özellikle soğuk ve sıvı şeyler tüketilmelidir. Ameliyat sonrası bol sıvı tüketilmelidir. Ameliyattan sonra ateş yükselebilir. Bol sıvı alımı ve ateş düşürücü ilaçlarla bu durum normale döndürülür ve ateş düşürülür.

" } ] }